Meest gestelde vragen gps tracker watch tips besproken Q&A

1079 Views
 

Meest gestelde vragen gps trackers advies tips & tricks

Waarom een Meest gestelde vragen gps tracker Q&A ?

Vragen Beantwoord: Meest gestelde vragen gps tracker watch tips & tricks: Gedurende jaren krijg ik vele vragen over de werking van GPS trackers. Vaak is een handleiding zeer beperkt en komt men geen wijs uit de begrippen. Een gebruiksaanwijzing kan ook maar een klein aantal vragen beantwoorden. Voor veel mensen is het geen begrijpelijke kost. En hebben dan ook geen idee hoe het werkt. Met onderstaande veelvoorkomende vragen lijst. Maken wij het voor iedereen eenvoudiger. Om te begrijpen wat er precies komt kijken. Bij het gebruik van een GPS tracker kinderhorloge of GPS tracking horloge . Maak gebruik van onze reparatie service op afstand. Voor slechts 17,50 maken wij uw Gps tracking kids watch op afstand. En antwoorden  ook op al uw vragen die hieronder niet beschreven staan. Onze hulp op afstand is exceptioneel goed en wordt op Trustpilot, Facebook en Google voor bedrijven beoordeeld. Met meer dan 1000, vijf sterren recensies.

Hoe werkt een GPS tracking device?

Vragen Beantwoord: In een GPS tracker zit een GPS module. Hierdoor kan de tracker buiten, de actuele positie bepalen en doorgeven aan de tracking server. Via de Ios en Android app is dan de positie van het volgsysteem op te vragen. Daarnaast kun je ook onderling bellen en Voiceberichten sturen. Ook hebben de meeste trackers nog andere functies. Zoals stappen teller, SOS functie, Weergave van berichten en datum en tijd. In geval van nood kan een Gps Horloge kids watch echt uitkomst bieden. Graag geven wij hieronder veel gps tracking polshorloge tips & tricks. Ouders zoeken vaak een waterdicht gps horloge kind dat kan bellen met horloge en de SOS-knop kan gebruiken.  

Meest gestelde vragen gps tracker kinderhorloge tips tricks oplossingen uitleg en advies

Meest gestelde vragen gps tracker kinderhorloge tips tricks oplossingen uitleg en advies

Gps tracker voor Ouderen veelgestelde vragen 

Hoe werkt een GPS kinderhorloge nou precies ?

Vragen Beantwoord: De meeste gestelde vraag van ouders die zich aan het oriënteren zijn. Doe ik er wel verstandig aan om mijn kind een gps horloge voor kinderen om te doen ? Je hebt twijfels en vraagt je af of het wel verantwoord en gepast is. Zo'n polshorloge of polsarmband is natuurlijk niet alleen Cool en ziet er stoer uit. Maar kan in noodsituaties echt functioneel zijn. Belangrijk is wel om te bedenken dat een gps tracking device ouderlijk toezicht nooit kan vervangen. Ook legt de psychologische druk van kinderen extra gewicht in de schaal. Vaak hebben hun vriendjes al een GPS voor kind als tracking watch. Ze zien het gemak en vinden het stoer en willen dan zelf ook een gps smartwatch. Omdat het in jouw jeugd niet beschikbaar was vraag je je af of het dan nu wel nodig is.

Bespreken, adviseren, afwegen en keuze maken.

Vragen Beantwoord: De handigheid van een Gps tracker kopen zit toch vooral in de functionaliteit. En kun je eenvoudig weten waar je kind is. Het is makkelijk om een hele zwik termen op te gooien. GPS, LBS, WIFI, GPRS, AGPS, IOT, APP. SIM, PIN, DATA, Server, Software. Satellieten, SOS, Support, Geofence, Geolocation. Reverse Geolocation, Geocoding, API, Workmode.  Bent u er nog ?  Kort samengevat kunnen we zeggen dat een GPS Kinderhorloge gebruikt wordt om; te bellen, tweeweg. Het kind te volgen. Te alarmeren in nood. En zo een oogje in het zeil te houden.  Andere gadget functies zijn stappenteller, videobellen, temperatuurmeter, hartslagmeter e.d. Die functies zijn meer indicaties en voegen qua veiligheid niet al te veel toe. En bedenk, meer betalen dan 30 cent per maand voor gps tracking ? Wees geen dief van je eigen portemonnee.

Leeftijd GPS horloge kind 3, 4, 5, 6 of 7 jaar? 

Vragen Beantwoord: Er zijn ouders die al op zeer jonge leeftijd met een GPS horloge kind smartwatch beginnen. Zelf zou ik adviseren op zo'n jonge leeftijd bv met een mini gps tracker voor kinderen te beginnen. Die zijn kleiner en passen in de binnenzak of broek. Maar als het mijn eigen kind zou zijn van drie, vier of vijf jaar zou ik het niet zonder toezicht buiten laten spelen. Dat is natuurlijk mede afhankelijk van waar je woont. Maar dan nog, toezicht via een GPS horloge kind App moet geen valse schijn van veiligheid geven in je woonomgeving. Anders ligt het natuurlijk als je een dag naar het park, strand of een ander uitje gaat doen. Dan is het zeker een veilig idee in een menigte. Maar ook daar zou ik ze niet uit het oog willen verliezen.

Zit er een SIMlock op gps devices?

Vragen Beantwoord: In principe zit er geen sim Lock op een gps tracker voor kinderen. Dit kan wel merk afhankelijk zijn. Een SIMlock komt over het algemeen alleen voor bij Telecom providers die smartwearables of mobiele telefoons verkopen die ze als "gratis" bij een abonnement op hun netwerk verkopen. Ons advies, gebruik geen Simkaart die je verplicht in het gps tracking device moet gebruiken. Je bent hierdoor altijd duurder uit. Een vrije keuze om zelf de PREpaid simkaart of abonnement aan te schaffen is altijd beter. Een kinderhorloge met alarm en telefoon tracker met gps zijn veel gezochte termen. Ouders willen hun kind volgen via gps en een kinder smartwatch kan daarbij een grote uitkomst bieden.

Meest gestelde vragen gps kids watch

Welke simkaart voor GPS tracker kinderen?

Kan ik zelf de keuze maken welke simkaart ik wil gebruiken ?

Vragen Beantwoord: Jazeker, het maakt het niet uit welke simkaart je voorkeur heeft. Dat kan dus een bestaande simkaart met abonnement zijn. Of een nieuwe of oude PREpaid simkaart.  KPN, T-mobile, Tele2 en Vodafone zijn de meeste gangbare simkaarten. Omdat die hun eigen telecom netwerken hebben. Verstandig is wel om de kosten te vergelijken. Tracking trackers gebruiken hooguit 20 - 30 mb per maand. De kosten voor gps tracking behoeft dus niet meer dan 30 cent per maand te kosten. Vergelijk deze datakosten goed onderling tussen de telecom providers. En laat de keuze dan afhangen van de dekking, bel en datakosten.

Welke Telecom provider SIMkaart kan ik het beste gebruiken?

Vragen Beantwoord:  Je kan in principe een simkaart gebruiken van iedere Telecom provider. In Nederland zijn vier netwerken. KPN, T-mobile, Tele2 en Vodafone hebben hun eigen netwerk. Daarnaast zijn er nog vele aanbieder. Die van deze netwerken gebruik maken. Dit zijn o.a. Simyo Lebara en Youfone. Hollandsnieuwe Ben Simpel en budget mobiel etc. De keuze voor het gebruik van de simkaart is o.a. afhankelijk van de dekking. Daarnaast natuurlijk ook de tarieven. Daar zitten enorme verschillen in terwijl er wezenlijk weinig verschil zit in de dekking en kwaliteit. Als je meer dan 1 ct per mb aan data betaald weet je dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt. De kosten voor tracking behoeft niet meer dan 30 cent per maand te bedragen.

2G of 4G waar doe ik verstandig aan en wat is het verschil?

Vragen Beantwoord: Voor kleine kinderen is zeker een 2G tracker aan te raden. Deze trackers zijn een stuk kleiner, minder zwaar en verbruiken minder stroom. De kleine kinder pols is meer geschikt voor het formaat van een klein 2G trackertje. Landelijke dekking blijft nog minimaal tot ultimo 2025 volgens de grootste landelijke telecom provider. Daarnaast zien we dat veel nieuwe modellen 4G videocall trackers nog niet uit ontwikkelt zijn. Met als gevolg vast lopers, niet meer opstarten. Blijven hangen in het opstart scherm of niet meer opladen. De verkopende partijen gooien het vaak op waterschade, verkeerde laders of oneigenlijk gebruik. Althans, dat krijgen wij terug als feedback over 4G videocall horloges die elders gekocht zijn. Lees hier meer over de verschillen in meest veelgestelde vragen.

Meest voorkomende vragen gps tracker ouderen 

Heb ik een prepaid simkaart of abonnement nodig?

Vragen Beantwoord: Het verbruik is mede afhankelijk van het aantal belminuten en data dat je verbruikt. Voor alleen tracking kan een Prepaid simkaart volstaan. Met onze simkaarten kost tracking nog hooguit 20 to 30 cent per maand. Bij andere providers betaal je al snel het tien, twintigvoudige voor data. Waak hier voor. Als er veel belminuten gebruikt worden dan kan mogelijk handig zijn om een all in one abonnement af te sluiten. Slimmer is natuurlijk om zelf naar de tracker te bellen. Zodat er geen kosten op de prepaid SIMkaart in rekening gebracht worden. Dit zijn de belangrijke tips & tricks om kosten te besparen.

Hoe kan ik het dataverbruik en verbruik van belminuten monitoren ?

Vragen Beantwoord: Afhankelijk van de simkaart die je gebruikt. Kun je het verbruik in je account bij de telecom provider monitoren. Het dataverbruik in KB'S en belminuten in minuten. Op basis van het verbruik kun je de bundel aanpassen of een abonnement afsluiten. Mijn advies is om te sturen op het verbruik. Als je zelf naar de tracker belt gaat er niets van het saldo af. En gaat het alleen ten koste van je eigen abonnement. Top advies: Spreek af met je kind dat die alleen in geval van nood belt.  Zo kun je een hoop kosten besparen.

Hoe waardeer ik het PREpaid saldo van de simkaart op ?

Vragen Beantwoord: Opwaarderen van het saldo is nodig indien de tracker offline blijft. Of als er niet meer uitgebeld kan worden. Om op te waarderen ga dan naar de website van de telecom provider.  Ga naar je account bij KPN, T-mobile, Tele2 of Vodafone. Ook Simyo, Lebara, Youfone, Hollandsnieuwe, Ben, Simpel, budget mobiel. Hebben hun eigen account login. Om het saldo te checken en op te waarderen. Maak indien nodig eerst een account aan en koppel een simkaart.

Meest gestelde vragen gps tracker horloge tips & tricks

Hoe zet ik het GPS horloge kids watch aan?

Vragen Beantwoord: Je drukt vijf seconden op de power button / aan uit knop op de zijkant van de tracker. Indien er nog geen simkaart in het device zit plaats deze dan eerst. Als het klokkie niet aan gaat verzeker je er zelf dan van dat het horloge is opgeladen. Sluit de laadkabel aan en controleer na 5 minuten of de tracker aan het laden is. Zoja, wacht dan totdat het volg systeem vol is en zet het daarna aan. Opladen duurt normaal gesproken maximaal twee uur. Verwijder hierna de kabel om overbelasting te voorkomen.

Waarom moet ik een geschikte USB lader gebruiken ?

Vragen Beantwoord: Ongeschikte usb laders kunnen de electronica beschadigen. Op het oog lijken alle usb laders het zelfde maar onderling kunnen er veel verschillen zijn. Zo zijn bv snel laders van Samsung en Iphone niet geschikt om een GPS tracker ouderen watch op te laden. Ok zijn er inferieure USB lader die niet constant het juiste voltage of amperage leveren. Of juist blijven laden terwijl de batterij al vol is. Met als gevolg schade aan batterij of electronica. Tips & tricks; gebruik de door de leverancier geadviseerde usb lader. Niet langer opladen dan twee uur en onder toezicht.

Hoe lang gaat de batterij mee bel horloge kind?

Vragen Beantwoord: Als de batterij is opgeladen gaat de batterij tussen een dag en drie dagen mee. De batterijduur is afhankelijk van het gebruik en de werkmodus. Met de werkmodus wordt de update frequentie ingesteld. Dit betekend hoe vaak de tracker de positie zal doorgeven aan de server. Met een werkmodus van 1 minuut zal de batterij veel sneller leeglopen. Dan met een werkmodus van een uur. De accu in de gps tracker voor kinderen of voor een horloge met zal dan veel minder stroom verbruiken. Gps tracking is met een update frequentie van 10 seconden echt accuraat. Maar de batterij loopt daardoor dus veel sneller leeg. Bellen met horloge van of naar het tracking device verbruikt ook veel stroom. Laat staan videobellen. Dat is ook de reden dat daarbij de batterijen veel groter zijn. En zeker niet geschikt voor (kleine) kinderen.

Hoeveel trackers of Devices kunnen aan een account worden toegevoegd?

Vragen Beantwoord: Er is geen limiet aan het aantal trackers / horloges dat aan het account kan worden toegevoegd. Het apparaat wordt gekoppeld met de licentie / registratiecode die bij aanschaf is toegekend. Na registratie van de tracker ID kan de tracker worden ingesteld en gebruikt worden.

gps kinderhorloge tips & tricks

Wat is het verschil tussen een analoge wijzerplaat en een digitale wijzerplaat?

Vragen Beantwoord: Bij een analoge wijzerplaat zie je de tijd in de vorm van wijzers die de uren en minuten aanwijzen. Bij een digitale wijzerplaat worden de uren en minuten uitgedrukt in getallen. Bv. 12:15 zodat de drager ziet dat het kwart over twaalf is. Voor kleine kinderen kan een analoge wijzerplaat het handigste zijn. Want dat is het eerste dat ze leren op school. Er zijn tracker die zowel een analoge als digitale wijzerplaat hebben. Wel zo prettig.

Vaak gestelde vragen gps tracker kinderhorloge advies

Veel besproken vragen gps polsband

Hoe kan een tracker communiceren met de app ?

Vragen Beantwoord: In feite communiceert de app niet direct met het volgsysteem. En andersom communiceert de tracker ook niet direct met de app. Tussen beide zit namelijk nog de tracking server. Zowel de tracker als de app communiceert met de tracking server. En die tracking server stuur de commando, verzoeken, opdrachten en voice berichten door. Zonder server dus geen communicatie tussen het device en de app. Naast deze drie, tracker, server en app is er ook nog een dataverbinding nodig. De tracker heeft daarom een (prepaid) simkaart nodig.

Hoe kan de App communiceren met een tracker ?

Vragen Beantwoord: Een track device communiceert niet direct met de App. En andersom communiceert de App ook niet direct met de tracker. Tussen beide zit namelijk nog de tracking server. Zowel de app als de tracker communiceert met de tracking server. En die tracking server stuur de commando, verzoeken, opdrachten en voice berichten door die gegeven worden door de app. Zonder server dus geen communicatie tussen de app en het tracking device. Naast een tracker, server en app is er ook nog een dataverbinding nodig. Een tracker heeft daarom een (prepaid) simkaart nodig.

Meest gestelde vragen gps horloge kids armband

Hoe kan ik bellen naar een GPS telefoon horloge?

Vragen Beantwoord: Als het klokkie juist is ingesteld via de app bij zowel SOS nummers als telefoonboek nummers. Dan is het mogelijk om met je eigen nummer. Dat in de tracker telefoonboek is gezet. Naar het klokkie te bellen. In dit geval krijgen alleen nummers die in de tracker staan contact. Alle andere nummers worden geweigerd. Dit geld ook voor onbekende nummers. Een GPS tracker polsband. is in feite een gewone mobiele telefoon met belfunctie. Klein en compact waardoor een kind het toch als een polshorloge kan dragen.

Als ik naar de tracker bel krijg ik geen verbinding?

Vragen Beantwoord: Als je eigen nummer in het kinderhorloge staat en je krijgt geen verbinding als je naar de tracker belt. Dan kan het ook zo zijn dat de niet storen modus / do not disturb modus is ingesteld. De modus is speciaal voor bv schooltijden. Zo wordt het kind niet afgeleid en kan het zelf de tracker niet gebruiken. Alleen de SOS button kan dan gebruikt worden bij nood gevallen. Ook in de niet storen modus kan het kind dus nog alarmeren.  Een paar simpele oorzaken en beste gps tracker  offline watch tips & tricks kunnen natuurlijk ook zijn. tracker staat uit. Zonder Simkaart kan het niet werken ook als die is verlopen. Geen netwerk bereik etc.

Meest gestelde vragen gps tracker watch tips & tricks

Hoe neem ik het inkomende tracker gesprek op?

Vragen Beantwoord: Als er naar het telefoonhorloge gebeld wordt. Dan zal indien het inkomende nummer bekend is. Het uurwerk rinkelen. Het verschilt per model. Bij het ene tracker neemt men het gesprek aan door de SOS button of SOS knop in te drukken (q50) en bij touchscreen uurwerken kan men het telefoongesprek aannemen door op de navigatie of back button te klikken. Door op de powerbutton te drukken wordt het inkomende gesprek niet aangenomen. Maar wordt de verbinding verbroken. Indien de tracker in de Do not disturb modus staat / niet storen modus. Dan worden inkomende gesprekken niet weergegeven.

Meest gestelde vragen gps tracker kinderhorloge tips tricks oplossingen uitleg en advies

Meest gestelde vragen beantwoord gps tracker watch oplossingen advies uitleg smartphone

Hoe kan ik met een tracker bellen naar anderen?

Vragen Beantwoord: Een tracker kan zelf uitbellen als deze correct is ingesteld via de app. Door het instellen van zowel SOS nummers als telefoonboek nummers. Een smartwatch kan dan bellen via de SOS knop (vijf seconden ingedrukt houden). Of bellen via de telefoonboek contacten die in de tracker telefoon boek zijn gezet. Sommige horlogetelefoons hebben ook een Dial display waardoor ze zelf het telefoonnummer in kunnen typen. Voor kleine kinderen is dit niet aan te bevelen. Deze functie is ook uit te schakelen via de App. Een GPS track polsband is in feite een gewone mobiele telefoon met belfunctie. Klein en compact waardoor een kind het toch als een polstracker kan dragen. En kan alarmeren of bellen in nood.

Gpstracker watch tips & tricks

Met welke kosten moet er rekening gehouden worden ?

Vragen Beantwoord: Bij een prepaid SIMkaart zijn er kosten bij het gebruiken van belminuten, sms en data voor voice message en tracking. Deze kosten worden in mindering gebracht op het saldo dat op de Prepaid SIMkaart staat. Bel en internetkosten zijn overzichtelijk te zien in het Pre paid account bij de telecom provider. Zodra het simkaart tegoed op is kan men niet meer uitbellen met de tracker. Ook zal de tracking niet meer werken en worden de posities niet doorgegeven en zijn niet meer op te vragen. Het is goed om het simkaart saldo regelmatig te checken. Als het saldo op is kan men de simkaart opwaarderen via de simkaart provider website.

Het gps tracker telefoon kan ineens niet meer bellen ?

Vragen Beantwoord: Als een tracking horloge niet meer uit kan bellen. Check dan altijd eerst of je wel naar de tracker kan bellen. Als dat werkt kun je er van uit gaan dat de device geen saldo meer heeft op de (Prepaid) SIMkaart. Check dan eerst het saldo en waardeer indien nodig op. Als bellen naar de tracker geen verbinding geeft. Check dan eerst of er wel streepjes signaal zijn op het horloge display. Als dat niet het geval is herstart dan eerst de tracker. Na het opnieuw opstarten van de tracker check dan opnieuw of het apparaat signaal heeft. Er kunnen nog vele andere oorzaken zijn. Neem daarvoor gerust contact op via Whatsapp op 0624228249. We helpen je graag.

Frequent gestelde vragen gps tracker offline tips & tricks

Alleen het eerste SOS nummer wordt gebeld ?

Vragen Beantwoord: Alleen het eerste SOS nummer wordt gebeld als de SOS-knop wordt ingedrukt. Terwijl je drie SOS nummers hebt ingesteld voor Noodsituaties. De oorzaak hiervan zal er mee te maken hebben dat voicemail staat ingesteld op het eerste nummer dat gebeld wordt. Als via de SOS button het eerst SOS nummer gebeld wordt en er wordt niet opgenomen. Dat krijgt de tracker verbinding met voicemail en ziet dat als opnemen. Daardoor wordt het tweede nummer niet gebeld. Het kind kan zien welke noodnummers gebeld worden zodra de tracker gaat bellen. Belangrijk is dus om zeker te zijn dat de noodoproep aankomt. De SMS functie aan te zetten voor SOS Nood oproepen. Hierdoor krijgen de SOS Noodnummers alle drie een SMS. Bedenk wel dat dit ten koste gaat van Prepaid saldo.

Hoeveel MB's gebruik / verbruikt een Smartwatch met ingebouwde gps?

Vragen Beantwoord: Het verbruik in MB's is met name afhankelijk van de instelling van de werkmodus en het aantal voice berichten dat verzonden wordt. Het verbruik kan variëren van 15 tot 50 mb per maand. Als een gps voor kind horloge continue ieder 5 of 10 seconden update komt men daar makkelijk boven uit. Het instellen van de werkmodus heb je zelf in de hand. Bij een instelling van een update per 1 minute zal er veel meer data verbruikt worden dan bij een instelling van een update van 1 keer per uur. Dit zijn belangrijke tips & tricks om batterij en kosten te besparen.

Meest gestelde vragen gps tracker kids horloge

Werkt het gps horloge ook in het buitenland ?

Vragen Beantwoord: De werking in het buitenland is afhankelijk van verschillende factoren. Het buitenland is een groot begrip. Als we het hebben over binnen Europa dan kan ieder 2G en 4G tracker met de juiste simkaart instellingen ook in het buitenland werken. Dit is mede afhankelijk of het een Prepaid Simkaart of abonnement is. En welke bundel aan de simkaart is toegevoegd. Een buitenland bundel kan noodzakelijk zijn. Daarnaast kan de dekking in het buitenland van invloed zijn. En ook de correct ingestelde APN settings en activeren van data roaming. Buiten Europa is een geschikt simkaart nodig en dient de tracker gebruikt te maken van de geschikte frequenties om een verbinding te kunnen maken. Ook hierbij dienen de juist APN settings ingesteld te worden.

We gaan op vakantie binnen Europe wat moet ik doen ?

Vragen Beantwoord: Als de tracker bij ons gekocht is zal het in heel Europa werken. Turkije valt daar niet onder. Standaard staat de tracker al ingesteld voor gebruik in heel Europa. Aanpassingen van de APN zijn dan ook niet nodig. Wel zo prettig om direct op het vakantie adres een werkend GPStracker te hebben. Het configureren van een tracker is voor velen het grootste probleem. De meeste fabrikanten en leveranciers hebben niet de kennis. Hoe het met iedere simkaart kan werken. Daardoor blijkt vaak dat het op de vakantiebestemming niet werkt.  Als een verkoper aangeeft dat je APN-instellingen dient te wijzigen. Omdat het anders niet werkt op uw vakantiebestemming. Dan kun je er vanuit gaan dat er iets niet klopt.

Veel voorkomende vragen gps trackers

Een Belgische herlaadkaart van Proximus, Base, Telenet gebruiken?

Kan ik in België een herlaadkaart voor bv Proximus, Base, Telenet, Orange, Scarlet gebruiken?
In principe is het mogelijk om iedere simkaart provider in Belgie te gebruiken voor uw tracker.
Geldt dit ook voor Youfone, Mobile Vikings, Lyca, Digi, Hey en Edpnet ? Dit geldt zowel voor 2G als 4G dekking. Ja, wij kunnen ook alle simkaarten van telecomproviders die bel en data simkaarten leveren instellen. De correcte configuratie van uw gps horlge polsband of gps kids watch tracker wordt gedaan via onze installatieservices. Ook als u niet bij ons gekocht heeft.

Kan je zwemmen met een GPS kinderhologe?

Vragen Beantwoord: Zwemmen, duiken en douchen kan onherstelbare schade veroorzaken. Ook al worden sommige trackers als waterdicht ip 67 bestempeld. Er is een simpele reden voor. "IP67 waterdichte trackers" hebben magnetische laadcontacten op de achterkant om op te laden. Als deze contacten nat worden / blijven kan dit al snel gaan corroderen. En bij het laden sluiting veroorzaken. Omdat trackers van verschillende materialen zijn gemaakt. Plastic, metaal, glas en rubber. Kan het bij temperatuur verschillen in water al snel niet meer waterdicht zijn. Metalen schroeven bv zetten niet op de zelfde manier uit als plastics. Veel aanbieders adverteren met waterdicht. Maar in de kleine regeltjes staat altijd geen garantie op waterschade. Spatwater bij spelen zal meestal niet voor problemen zorgen. Maar probeer het te voorkomen. Tenslotte zonde van je eigen geld dus om het toch te proberen. En risico op sluiting en defect te lopen..

Veelbesproken vragen gps trackers tips & tricks

De huidige tijd op de tracker is niet actueel?

Vragen Beantwoord: Na het opnieuw opstarten van de tracker zal er opnieuw een sync plaatvinden met de timeserver. Hierdoor wordt de tijd automatisch gecorrigeerd. Gebeurd dit niet check dan eerst of het device wel telecom signaal heeft. En er voldoende data op de SIMkaart staat. Daarnaast is het tevens mogelijk om via de app button "huidige tijd en datum" de tijd op de tracker gelijk te zetten. De app stuurt dan de huidige tijd van de mobiele telefoon naar het trackinghorloge.

Hoe werkt het aanpassen van zomer winter tijd ?

Vragen Beantwoord: In het menu van taal en tijdzone is het mogelijk om de tijdzone te veranderen. De standaard tijd is East + 1 uur voor zomertijd en East + 2 uur voor Wintertijd. Daarnaast is het ook mogelijk om via de button huidige tijd en datum de tijd op de tracker gelijk te zetten met de tijd van de mobiele telefoon waarop de app staat. Daarnaast is het ook mogelijk om via SMS de datum en tijd te wijzigen.

Meest gestelde vragen gps tracker kids watch

De tracker gaat niet meer uit. Hoe uitschakelen?

Vragen Beantwoord: Als de tracker aan en Online is dan is het niet mogelijk om het via de powerknop uit te schakelen. Dit is normaal, omdat u ook niet wilt dat het kind in staat is om de tracker zelf uit te schakelen. Anders zou u de tracker niet meer kunnen bellen of volgen. Indien nodig kunt u de tracker uitschakelen via de App op de smartphone. Kies daar dan het shutdown commando. Dit is aan te raden als u de tracker niet gebruikt aangezien de batterij net als bij uw eigen telefoon binnen een dag of twee leeg loopt als u het niet gebruikt maar wel aan laat staan.

Een tracker blijft offline wat te doen ?

Vragen Beantwoord: Stapsgewijs uitsluiten van oorzaken doe je zo. Is de simkaart actief en heeft data? check dat als eerste bij de simkaart provider. Naast belminuten heeft de prepaid of abonnement SIMkaart ook data nodig. Juist door de GPRS verbinding kan er een dataverbinding met de tracking server tot stand komen. Naast de GPRS aansluiting is er dus ook data saldo nodig. Check dus eerst de databundel en belttegoed en waardeer indien nodig op.

Meest gestelde vragen gps watch tips & tricks

Hoe nauwkeurig is een GPStracker kids watch?

Vragen Beantwoord: Gemiddeld zal de nauwkeurigheid van een GPS voor kind tracker buiten tussen de 5 en 25 meter zijn. Dit is altijd nog zeker binnen zicht afstand. Logischerwijs is de accuratesse ook afhankelijk van de snelheid waarmee de tracker zich verplaatst. Het opvragen van de huidige positie via de kaart duurt via een snelle tracking server hooguit 10 tot 15 seconden. Duurt het langer dan werkt het gps volgsysteem met een verouderd server systeem. Is de tracker in beweging dan is die positie in de tussen tijd niet meer 100% actueel. Lopend is men na 15 seconden tenslotte al snel 15 meter verder. En met bv de fiets of scooter kan degene al weer ver uit het zicht zijn.

Wat laat een LBS positie zien. Die locatie zegt mij niks?

Vragen Beantwoord: De meeste mensen denken dat een GPS voor kinderen overal werkt. Men beseft zich niet hoe een tracker precies werkt. We leggen het graag uit. Er zijn verschillende manieren waarop een GPStracker de positie kan bepalen. LBS is de meest onnauwkeurige manier. Een tracker valt namelijk terug op LBS op het moment dat er geen GPS of Wifi signaal wordt waargenomen. Maar wat is LBS dan precies ? Bij LBS wordt er in het algemeen gesproken over GSM-Antennes of UMTS antennes. Er is een onderverdeling te maken. 2G, 3G, 4G en 5G maken gebruik van verschillende frequenties en technieken om te communiceren. Daarnaast is 2G,3G GSM, 4G LTE en 5G NR. In de praktijk komt het er op neer dat de tracker aan de hand van deze zendmasten een positie retour krijgt. Deze posities zijn veel minderen nauwkeurig dan GPS en Wifi en daardoor niet echt geschikt voor tracking.

Meest gestelde vragen gps tracker kinderhorloge 

Wat laat een Wifi positie zien. Die locatie zegt mij niks?

Vragen Beantwoord: Je tracker is voorzien van Wifi tracking ? dit wordt weergegeven op de kaart. Dat kan gebeuren op het moment dat de tracker geen GPS signalen ontvangt en geen GPS locatie kan weergeven. Bv als een tracker ergens binnen is. Bv ook in een gebouw (school, winkelcentrum) of woning. Een voorwaarde voor weergave van Wifi tracking is wel dat er in de omgeving Wifi routers of Hotspots zijn die gedetecteerd kunnen worden. Zo kan het tracking device het Wifi signaal oppakken. Het gaat hier dan om het SSID signaal van de wifirouter. Speel geen spelletjes met de veiligheid van je kind. Als je kind zich onveilig voelt is een SOS horloge voor jouw kind een uitkomst. Met dit horloge krijg je als ouder een melding van het horloge als je kind met zijn vinger op de SOS-knop drukt. Voor je kind is het prettig om met dit gps horloge voor kinderen op pad te gaan.

Meest gestelde vragen gps tracker kinderhorloge Smartwatch met gps en belfunctie tips tricks configuratie service op afstand

Meest gestelde vragen Gps kinderhorloge met belfunctie tips tricks configuratie service op afstand

WIFI geolocatie hoe werkt het?

Vragen Beantwoord: Het is dus niet zo dat een tracker moet inloggen in de Wifi router of Wifi Hotspot. Om daarmee aan de hand van het Wifi signaal de positie te kunnen bepalen. Overigens wordt de wifi locatie bepaald aan de hand van MAC adressen van Wifi Routers en Wifi Hotspot. En niet zoals door velen verondersteld wordt aan de hand van Ip adressen. Externe router internet ip adressen veranderen tenslotte regelmatig. De manier van positie bepalen noemt men Geolocatie en werkt via de Google maps Api. De expert aan het woord beter goed luisteren. Veel mensen denken dus ook dat ze met een tracker met wifi gps tracking kunnen internetten. Maar met Wifi internetten heeft het dus niet te maken.

GPS Signalen offline beste tips & tricks

Kan ik het gps signaal verbeteren bij Offline?

Vragen Beantwoord: GPS signalen worden uitgezonden door satellieten. Logischerwijs kun je dat signaal niet verbeteren. Je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat de ontvangst van het GPS signaal zo goed mogelijk is. De oorzaken van slechte ontvangst kun je op verschillende manieren tackelen. We sommen hier de meeste positieve oplossingen op. Gps werkt alleen goed buiten. Zorg er voor dat je GPS watch tracker buiten is. Tracking Devices die uitgerust zijn met Agps. Ontvangen Global Positioning System informatie via het internet. Zo kan eerder de juiste gps locatie bepaald worden. Een oorzaak van een slechte GPS positie kan ook een slechte kwaliteit gps module zijn. Goedkoop kan hierbij duurkoop zijn. Met vaak een kwalitatief mindere gps sensor tot gevolg. Met GPS telefoonhorloges met belfunctie en meeste GPS tracker kids horlogetelefoons rond de 70 euro hebben wij de hoogste nauwkeurigheid al bereikt. Duurder is echt niet nodig.

Hoe lang duurt een GPS fix voor accurate posities ?

Vragen Beantwoord: In ideale omstandigheden heeft een gps tracker armband of smartwatch met belfunctie binnen een enkele minuut een gps fix. Een gpsfix is nauwkeurig de locatie kunnen bepalen. Doordat het signaal van voldoende satellieten is opgevangen om een actuele positie te bepalen. Hoe meer satellieten >5 hoe nauwkeuriger de positiebepaling. Obstakels zoals hoge gebouwen. En alles wat zich tussen het gps signaal en je tracker bevind. Zoals bomen, huizen, flats of sterke straling kan de kwaliteit van het gps signaal beïnvloeden.  Een open veld zonder obstakels garandeert dus het beste GPS signaal. Tips & tricks, bedenk je dus dat GPS niet binnen werkt en zeker niet ondergronds.  Gps satellieten hangen in een baan rond de aarde op zo'n 36.000 km afstand. De signalen zijn niet sterk genoeg om door muren of door de grond te gaan.

Kan ik  het GPS tracking device Realtime volgen ?

Vragen Beantwoord: Real time het tracking device volgen is mogelijk door de werkmodus aan te passen. Afhankelijk van de tracker en de app is het mogelijk. Om het device om de 10 seconden de positie te laten updaten. Door het stroomverbruik is het dan handig om volgsysteem op een accu aan te sluiten. Dit zou ik zeker adviseren als het essentieel is om een zeer gedetailleerde historische route op te kunnen vragen. Bij een GPS voor kind horloge tracker kan je via de kaart de huidige positie opvragen. Als je dat doet dan zal het tracking device gedurende drie minuten om de 20 seconden de huidige locatie doorgeven. Real time is dus wel mogelijk. Maar er zit dus altijd een interval tussen. Van 10 seconden tot wel 24 uur om met name stroom te besparen.

Veelbesproken vragen gps armband

Mijn kind of huisdier is het kinderhorloge / Pettracker verloren. Wat nu ?

Vragen Beantwoord: Na verlies is het belangrijk om zo snel mogelijk de actuele positie te achterhalen. Check of de tracking watch nog online is in de app en vraag de positie op. Hierbij kan het ook handig zijn om de historische route te raadplegen. Zodat je weet langs welke route je kunt gaan zoeken. Aangekomen op de plaats waar de tracker watch verloren is stuur je het commando rinkelen. Hierdoor kun je mogelijk horen waar het device zich bevindt. Dit zijn toch de goeie gps voor kinderen telefoon tracker adviezen ?

Meest gestelde vragen gps tracker met belfunctie

Vragen Beantwoord: Tracking devices zijn klein en bv in het hoge gras haast niet te vinden. Maar door de tracker te laten rinkelen wordt dat een stuk eenvoudiger. Pet trackers hebben vaak ook leds die je kan laten oplichtten. Dan kan het handiger zijn om in de avonduren te zoeken als het donker is. En Dan naast het geluidsignaal ook de ledjes te laten oplichtten  Als de batterij leeg is. Is het helaas niet meer mogelijk om een nieuwe positie op te vragen. Of de tracker te laten rinkelen of de ledjes te laten knipperen. Regelmatig updaten wij deze FAQ met meest gestelde vragen gps tracker watch tips. Neem contact met ons op bij vragen over onze gps installatie helpdesk. 

Ik kom er echt niet uit, What The Heck ?

Heb je na het lezen van  deze Meest gestelde vragen en gps tracker infotorial nog tips & tricks nodig. Nog andere vragen of problemen waar je niet uit komt? Neem gerust contact op. Bij voorkeur via whatsapp op 0624228249 om onbeantwoorde vragen te bespreken. tracker of tracker direct correct laten instellen ? Bestel dan hier.

 

Bernhard Ruimschoot schrijft Blog artikelen voor Storm discount en o.a. de websites www.duizend.com en www.mijngps.com Met vele jaren ervaring in GPS tracking kunt u er van uit gaan dat u hier het beste advies krijgt. Niet alleen over de technische en praktische kant van GPS Horloges en GPS Trackers. Maar ook over een veel gunstiger kostenplaatje bij aanschaf. Wij kijken samen met u naar een advies op maat m.b.t. kwaliteit, veiligheid en het besparen op Bel en Datakosten.